1 minutt og 38 sekunder med næringsministeren

STORD: – Vi er nødt til å dra videre, avbryter rådgiveren til næringsminister Jan Christian Vestre. Det har gått 59 sekunder av intervjuet.

Noen oppdrag er rene venteleken. Spesielt når ministere er involvert. Sånn var det også da næringsminister Jan Christian Vestre besøkte Stord og Sustainable Energy-katapulten i slutten av oktober.

Han var på lynvisitt som en del av sin kampanje for å møte 100 bedrifter før nyttår. Tiden er knapp, forventningene høye og stemningen god.

På slike jobber, må både kameraet og den som betjener det være påskrudd hele tiden, for å fange opp en gyllen replikk eller en situasjon som oppstår. Og de oppstår alltid, men de er over før du rekker å reagere, om kameraet ikke alt står på REC og mikrofonen er korrekt innstilt og innrettet.

Et slikt øyeblikk denne dagen var da Gunnar Birkeland fra Unitech trakk opp kabelstump hvor man tydelig kunne se tverrsnittet av kabelen og dermed forstå hvor kompleks en slik kraftforbindelse kan være. Da reiste Vestre seg spontant fra plassen sin, tok opp mobilen og tok et bilde.

Etter presentasjonene begynte venteleken for alvor. Det er helt normalt at arrangørens egne kanaler er sist i køen når det er en lang rekke politikere, næringslivsaktører og naturligvis mediafolk skal ha sitt.

Mange ønsker å fremme sitt syn overfor en som faktisk kan utgjøre en forskjell i kraft av å være en del av landets øverste besluttende myndighet.  

Da vi endelig fikk stoppet Vestre på vei ut av teknologihallene på Heiane gikk det 59 sekunder før vi måtte avslutte.

Men vi var jo ikke ferdige. Vi hadde fortsatt et par viktige spørsmål på blokka. Vi valgte derfor bare å fortsette på vei til bilen, med kamera i en hånd og mikrofon i den andre og et håp om at eventuelle kantsteiner ikke var for høye. Det var ikke tid til å etterjustere for overeksponeringen, men lyden var det viktigste.

Vi fikk akkurat 39 sekunder til med Vestre, før han satte seg inn i bilen akkurat nok til å få det vi trengte. For når man først får en minister i tale er det få som leverer mer ord og et tydeligere budskap for pengene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...