Vil fange plasten før den når havet

MOSTER. Rivers.Global er en frivillig organisasjon som vil utvikle en såkalt River.Cleaner som skal kunne utplasseres i elver over hele verden for å samle opp plast, før den når havet og den blir mye vanskeligere å få tak i. Dette skal Vestland Media få være med å formidle i tiden framover. I dag var vi på besøk hos en 9. klasse ved Moster skule, der Martin Alvsvåg fortalte om produktet og prinsippet. Tanken er å utvikle en oppsamler som fungerer for så å dele tegninger fritt med de som vil lage sin egen. På den måten vil den flytende plastrydderen kunne spre seg til hele verden og bidra til å løse et av vår tids største problemer. En prototyp skal nå utvikles på Serklau på Moster og den lokale skole skal bruke prosjektet tverrfaglig i undervisningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...