Skyfri punktskyinnsamling

MOSTERHAMN. Det var skyfritt på himmelen da Bjørg, Kjartan og Jani laserskannet Moster gamle kyrkje i dag. Målet er å samle nok data til å lage en komplett digital punktsky som Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) kan bruke i arbeidet med vedlikehold og restaurering av kirken med en 8-900 år lang historie.

Alt den digitaliserte informasjonen legges inn i en såkalt bygningsinformasjonsmodell, en database hvor alle detaljer fra kirka blir registrert. I arbeidet ble det også benyttet en georader for å skanne bakken utenfor kirken for å avdekke et eventuelt eldre kirkebygg eller graver som er plassert annerledes enn de en ser i dag.

Denne filmreportasjen er laget for Moster 2024 som bidrar til prosjektet fordi de ønsker den ærverdige, aldrende kirken i best mulig stand før jubileet i 2024.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...